Hercules Profilryttere - Islændere

Islænderen - den alsidige ridehest med de ekstra gangarter

Mange forbinder islænderen som værende en skovturshest. Men ud over at være den perfekte hest til en tur ud i det blå, grundet deres gode og milde sind som man har avlet efter i generationer, findes der også en bred vifte af sportsdiscipliner inden for islænder-, og gangartsridning. 

Selvom islænderen ikke er ret stor kan den have store bevægelser og i besiddelse af en god ridevilje og ikke mindst - en god tølt. 

Discipliner inden for islændere forgår oftest på en ovalbane. Her konkurrerer man i 4-gang, 5-gang samt tølt. Mens gangartsklasserne primært har fokus på at fremvise gangartspotentialet, er der i tølt forskellige klasser hvor der fx er fokus på at kunne ride gangarten uden tøjlekontakt, eller med markante øgninger og nedtagninger i tempoet på langsiderne. 
Ved siden af ovalbanen, finder man ofte et pas-spor hvor dem med det 5. gear (pas) konkurrerer på hurtigste tid. 
Islænderens sande alsidighed kommer til syne i Alrid kategorien, som er en konkurrenceform der består at 5 opgave dele - udholdenhed (distanceridt på tid), gangarter (ovalbane), terrænlydighed (Distance Med forhindringer), lydighed (dressur) og hurtighed (valgfri gangart på kortest tid)

Udover at være kendt for sit gode sind og asin lsidighed, er islænderen ofte blevet brugt til ryttere med diverse udfordringer der ellers gør det svært for dem at ride - netop pga den behagelige firtaktede tølt. 

 

Her kan du læse om vores dygtige islænderrytter som vi har tilknyttet som profilrytter.