Nanna Frost Carlsen

Nanna Frost Carlsen - landsholdsrytter for haflinger og deltager ved EM.

Hvem er jeg : 
Jeg hedder Nanna Frost Carlsen og er 22 år gammel. Jeg er dressurrytter, og har redet næsten hele mit liv: Jeg er opvokset på et stutteri, så heste har altid været en del af min dagligdag, og jeg fik min første pony, da jeg var 4 år. Jeg har redet meget hjemme på alle haflingerne, men har hele tiden også fået proffesionel undervisning af Louise Panum, Mads Jacobsen, Lars Trier og Lene Viuf.

Heste : 
Jeg har 2 heste: Sportshaflingeren Grey Star på 15 år og hans halvsøster Følholms Precious på 6 år.
Deres far Steinway fik min mor som føl, da han skulle være selskabsføl til et varmblodsføl, der havde mistet sin ammemor. De 2 drenge blev begge kårede hingste som 3 års. Steinway blev på stutteriet og fik 2 hopper, som grundlagde haflingersportsavlen. Varmblodshingsten blev solgt – i stedet blev hans biologiske mor indkøbt til stutteriet.  Hun var præmieret med Guldmedalje i Westfalen og har lavet flere kårede hingste, statspræmiehopper og Top dressurheste.  Hendes sidste afkom -efter hun var gået på pension – blev til i nattens mulm og mørke….. med Steinway som ”gerningsmand” -  og det kom der smukke og søde Precious ud af. 
Grey Star : han er Sportshaflinger og er 15 år gammel. Han er efter Steinway og Staniza – og har hele 7 helsøskende spredt i hele Danmark. Han har som den eneste i flokken grå man og hale, så han var fra start noget helt specielt. Jeg overtog ham, da han var 5 år. Så vi har fulgtes ad en del år efterhånden. Jeg havde ham også med på efterskole, hvor vi også sprang en del. Om sommeren er han selvfølgelig med på ferie til Sjælland hos min moster, som også har en stald fuld af varmblodsheste. Det er Horsenæs, hvor der også fodres med Herkules.
Følholms Precious : hun er crossbred, dvs haflinger x varmblods hest. Hun er 6 år gammel og har kun været redet siden foråret. Hun er utroligt lærenem og har arvet sine forældres gode gangarter og ”vender rigtigt”. Jeg glæder mig utrolig meget til at komme ud til stævner på hende. Hun er en hest med en masse potentiale og handy størrelse. Hendes gode hoved og indstilling gør det kun sjovere. 

Resultater: 
I Haflingersport Danmark er DM årets højdepunkt: På Grey Star har jeg startet DM Dressur mange gange:  Det er blevet til 2 DM Guld & 1 Sølv u16, DM for voksne – 2018 en 4. plads. – 2019 Bronze ( slået med 0,09% over 2 programmer)
Vi har alle årene deltaget i mange stævner -både alm DRF stævner og racestævner for haflingere, så det er blevet til en pæn stor samling rosetter og flotte ærespræmier.
Internationalt har vi også været med det danske landshold til EM 2 gange:  i 2012 som yngste deltager i dressuren og igen i 2018 i Stadl Paura i Østrig.  Det er en lang og varm tur for hestene, men alligevel blev vi 3. bedste dansker, og lå i den bedste 1/3 del af feltet. 

Hvad gør hercules foder for mine heste: 
Jeg prøver at undgå for meget stivelse i mit foder, og her er Hercules all around PERFEKT! 
De har den helt rigtige mængde energi, jeg døjer heller ikke med at de bliver for tykke, og deres pels har virkelig en blankhed. 
Det er ikke altid nemt med haflingere og foder… Varmblodshestene går også fantastisk på det! 
Samtidig synes jeg det er vigtigt at vi fremhæver at det et dansk mærke produceret i Danmark. Ligesom vi gerne vil spise dansk, så vil vores heste det nok også gerne.