Stine Bøiehøj

Grand Prix dressur og deltager ved DM for senior 2018

 

 

Jeg hedder Stine Bøiehøj, er 46 år og bor på en gård i Viby sj ved Roskilde, sammen med resten af min familie som består af min mand, mine forældre og min bror, hans kone og 2 børn.
Her er både hund, katte, kanin, høns og 7 hestene, hvoraf de 3 er mine egne. Jeg er aktiv dressur rytter på grand prix niveau, som til hverdag arbejder på kontor. Ud over hestene så bruger jeg min fritid på at undervise og på amerikaner biler, som vi bruger til hyggeture og træf. 
Jeg har redet siden jeg var 4 år gammel og er vokset op i en hestefamilie, da mine forældre også altid har redet. Jeg fik min første hest – Eminent Surprice, da jeg var 13 år gammel. En dansk varmblods vallak på 5 år, som ikke var tilredet. Ham nåede jeg at ride Intermediere I på inden han blev pensioneret hjemme på folden. 
Jeg er aktiv konkurrence rytter på Grand Prix plan. De to af mine heste er hjemmeavlede og den tredje købte jeg som 2 års af en veninde. Jeg har selv redet dem alle sammen op fra unghest til Grand Prix.

Præsentation af mine heste:
Nordhøjs Bentley har jeg selv avlet, han er en 15 årig dansk varmblods vallak og går grand prix dressur. Vi red DM i 2018. Han er altid glad og ynder at ligge og snorke i boksen. Han er en herre af egen mening, men prøver altid at gøre sin rytter tilfreds. Han nyder ofte en skridttur rund på markstien efter rideturen. 
Han er en smule kræsen og kan være svær at fodre på. Gennem årene har han gået fra foderet hvis der var for store piller i maden, men havre har han altid ville spise. Ud over havre får han Hercules Competition LSP kombineret med Performance Pellets.

Faustix købte jeg som 2 års. Han er en dansk varmblods vallak på 7 år og går MB dressur. Han er så småt klar til at begynde på noget MA.
Han er en hest med enormt meget energi der ofte bruges på at lave sjov og ballade. Han er en meget glad og vågen hest. Men er meget koncentreret når han skal rides. Han fodres også med havre og Hercules Competition LSP. Han er meget nem at fodre på, han spiser alt hvad han kan komme i nærheden af (også hovedtøjet).

Nordhøjs Bugatti er min gamle grand prix hest. Ham har jeg også selv avlet, da min forældre havde hans mor. Han er en dansk varmblods vallak på 25 år og er nu pensioneret. Han har for mange år siden vundet Bundgård Byg cup og har gået en del grand prix klasser efterfølgende.
Han fodres med havre, Hercules Competition LSP kombineret med Fibrepellets. Han har lidt svært ved at holde huld på sine ældre dagen
Han nyder pensionist tilværelsen sammen med mine forældres pensionerede Oldenborger og Islænder. Begge disse heste fodres med Hercules Competition LSP. 
Derudover er der min nieces sportspony på 9 år, som hun red DM på i sommers, som jeg også underviser og så har min nevø sin shetlandspony på 15 år.

Resultater:
Af seneste resultater kan nævnes at Nordhøjs Bentley her i oktober 2019 har vundet en Grand Prix Speciale med over 70 % ved landsstævnet i Solrød, ved samme stævne red jeg Faustix i MB2 og blev nr. 5 med 69,14 %. Dette var hans første landsstævne.
Jeg har i løbet af 2019 redet en del stævner i Danmark og Sverige, Nordhøjs Bentley til landsstævner og Faustix ved distriktsstævner. Ofte med gode placeringer. Bla. Blev Bentley nr. 2 i Grand prix ved et stævne i Sverige i foråret og Faustix vandt MB0 og MB2 med 70,89 og 71,44 % ved et distriktsstævne i foråret.
I 2018 red jeg DM i dressur på Nordhøjs Bentley og endte samlet som nr. 14 og som nr. 11 individuelt i küren på finaledagen. Sidste år var jeg i Sverige og ride et nationalt stævne, hvor jeg blev nr. 4 i Intermediere II og vandt Grand Prix’en dagen efter. Samlet vandt jeg stævnets vandre pokal. En mindepokal som gives til den der har redet højst procenter over weekenden efter sværhedsgrad. 

Hercules Hestefoder:
Jeg har gennem årene ofte måtte skifte foder, da Bentley har været svær at fodre på. Blandt andet vil han ikke spise de store piller, men havre vil han altid have.  Jeg forhørte mig hos Hercules foder for at få lagt en plan, da jeg ikke syntes at mine heste kun skulle have havre og specielt Bentley er svær at holde huld på. Vi blev enige om at bruge havre som grundfoder og supplere med fibrepiller til de heste der gik konkurrence og senior hestene fik senior foder. De andre fik andre forskellige produkter fra Hercules. 
Jeg blev spurgt om jeg ville teste et nyt foderprodukt de havde udviklet, Hercules Competition Low Starch Plus, som var lavt på sukker og stivelse og var godt til heste med tendens til mavesår og hvis de syrede lidt til efter træning. 
Dette produkt er jeg blevet utroligt glad for, da det kan bruges til alle heste. Både vores senior heste, en islænder der er forfangen og konkurrence hestene får Hercules Competition LSP. Konkurrence hestene får udover Hercules Competition LSP, havre og Hercules Performance Pellets. Denne kombination har gjort at alle vores heste fremstår i flot foderstand med en skinnende blank pels, samt et passende energiniveau.
Det har endvidere gjort hverdagen lettere, idet jeg kan bruge samme produkt til hele stalden. Jeg skal heller ikke tilsætte alle mulige tilskud, da de er fuldt dækket ind på deres foder. Når der er heste i stalden fra ponyer, islænder der er forfangen, senior heste til Grand Prix heste, har det været en udfordring at finde noget foder de alle sammen kan fodres med, så jeg ikke har 7 forskellige sække stående. Og her har Hercules foderkonsulenter virkelig hjulpet mig meget med at få sammensat foderplaner, så hverdagen blev nemmere.
Derudover får de alle sammen Hercules Mash og opblødte FibrePellets. Det får de som ekstra måltid et par gange om ugen. Og så er det om at holde sig væk fra stalden, for der bliver smasket og slubret godt og så har vil altid nogle Hercules Treats stående til en lille godbid.
Og så nyder fuglene i haven også godt af Hercules foder, idet de også har vildfuglefrø, majsboldte og solsikkekerner.
Alle hestene er glade for foderet og er enormt flotte og blanke i pelsen. Jeg får ofte meget ros til stævner af andre ryttere for, at mine heste fremstår i så flot foderstand, og med en flot og blank pels. Jeg bliver tit spurgt hvad jeg har brugt for at få pelsen så blank. Derudover får jeg tit henvendelser fra ryttere der ønsker råd og vejledning omkring Hercules foder. Så jeg hjælper dem med råd og vejledning omkring min brug af Hercules foder. Jeg kan kun give Hercules foder mine varmeste anbefalinger. Det er et dansk produceret kvalitetsfoder, som kan tilpasses ethvert hestehold, da de har et bredt sortiment.